Versión en Castellano - Contacte - Galeria Picasa

Voleu fer ara la vostra reserva?

Quina activitat voleu fer?
Quín dia la voleu fer?
 
Quanta gent sereu?
 
 

La Serra del Montsec

El Montsec és una regió prepirenaica que es situa a cavall de les comarques de La Ribagorça Oriental (Aragó), el Pallars Jussà i la Noguera (Catalunya). Els seus principal accidents geogràfics són les depressions de la Conca de Tremp i Balaguer, al nord i sud respectivament, i la Serra del Montsec, conjunt muntanyós que transcorre amb orientació est - oest, i que és travessada de nord a sud pels rius Noguera Ribagorçana i Noguera Pallaresa.

Relleu.

La serra del Montsec (1.678 m) és un conjunt muntanyós on s'alternen els materials d'origen calcari, amb altres materials argilosos, més tous, i que gràcies a l'acció erosiva dels corrents fluvials, han donat lloc a espectaculars congostos com són el congost de Mont Rebei o Terradets.

Clima.

La serra del Montsec presenta un clima mediterrani de muntanya mitjana: precipitacions baixes (500 mm, concentrades a la tardor i primavera), segurament provocades per la pantalla orogràfica que suposa la mateixa serra (els vents humits del nord-oest descarreguen en la vessant francesa dels Pirineus, arribant eixuts a la zona) i temperatures extremes, fet que correspon a un clima de tipus continental. Hiverns freds, amb boires freqüents, i estius calorosos amb màximes de fins a 48 C.

Vegetació.

En una comarca d'orografia tan abrupta, i clima amb tan sensibles variacions, no és sorprenent que la vegetació que es desenvolupa sigui tan diversa: al sud de la serra i a les solanes s'estableix la vegetació de caràcter mediterrani, mentre que al nord i obagues predomina la de caràcter euro-siberià.

Així doncs, al sector meridional, zones ventoses i cara sud, es troba el carrascar: vegetació de caràcter mediterrani continental (alzinar empobrit), barrejat amb pi Albar, que colonitza els emplaçaments més secs, amb sol de pitjor qualitat. Al nord del Montsec, per sobre dels 1.000 metres, el bosc de roure valencià, arbre poc alt de fulla petita. Tal com es guanya alçada, trobem altes espècies com són el Pi Negre, l'Avet i el Faig...

Fauna.

Es troben representades a la zona fins a 150 espècies diferents, entre sedentàries, hivernants de pas o ocasionals. Destaca la convivència d'espècies d'àmbit mediterrani amb altres clàssicament de muntanya, així com la presència d'espècies en situació delicada o en perill d'extinció i que avui troben un refugi segur en el Montsec.

En els escarpats i inaccessibles singles, destaca la presència d'aus rapinyaires, tant nocturnes com diürnes, com el Voltor, el Mussol o el Trencalòs entre molts altres, que fan de les roques el seu medi vital.
Entre els ungulats només el Porc Senglar habita aquestes terres. Mentre que entre els carnívors és remarcable la població de Llúdria millor conservada de tot el país.

Degut a la orografia i altitud de la conca del Noguera Ribagorçana, són presents nombroses espècies de peixos, que es divideixen en la seva localització depenent de si habiten en el propi riu o en pantans i llacs.

Imatges del Montsec

Els nostres clients diuen...

Mika Renom. Barcelona.
Grup d'amics/companys de feina.
La primera vegada ens ho varem pasar molt be, pero es que la segona, al cap de dos...
llegir més...

Ruth, Lluïsa i Ramon. Vallirana.
Parella amb fills.
Els meus fills i jo varem gaudir molt de l\'activitat. En Xavi i l\'Aitor amb les seves explicacions i amb paciència per la nostra...
llegir més...

Nuria Plana. Aler - Benavarri.
Parella amb fills.
Xulissim!!!! Ho hem passat de conya. Un día del que es recorden per sempre... I sobretot una d´aquestes experiencies en que...
llegir més...

El Pont de Montanyana,

Col·labora:

©2013 - Kayaking Mont-Rebei - Arrabal s/n, Pont de Montanyana, 22584 Osca
Tel. 654 932 274 - Contacte